Brandweer knipt auto reddende engel open

Redactie

Hulpvaardige omwonenden die in het Zeeuwse dorp Zaamslag assisteerden bij een verkeersongeluk hebben dit moeten bekopen met een volledig vernielde auto. Ze vingen een onderkoelde zwangere vrouw op in hun auto, maar omdat ambulancepersoneel het onverantwoord vond om haar uit te laten stappen werd het voertuig opengeknipt.

De reeks onfortuinlijke incidenten begon woensdagavond rond 22.45 uur op de Zaamslagsedijk. Een 68-jarige man uit Hulst raakte met zijn auto van de weg en kwam in de sloot terecht. In het voortuig zaten nog vier mensen, onder wie een 18-jarige zwangere vrouw uit Vlissingen.

Omwonenden schoten te hulp: met een tractor werd de auto uit de sloot getrokken en twee vrouwen die last kregen van onderkoelingsverschijnselen namen plaats in een andere auto.

Toen ambulancemedewerkers arriveerden mocht een van de twee vrouwen de auto zelfstandig verlaten. Met de zwangere vrouw wilde het ambulancepersoneel echter geen enkel risico nemen. Zij moest door de brandweer uit de auto geknipt worden. Dit kostte de barmhartige omwonenden dus hun auto.

Beide auto's zijn door een takelbedrijf weggesleept. De twee vrouwen hebben een nacht in het ziekenhuis doorgebracht, zij maken het inmiddels goed.