Viergever: "De druk ligt bij FC Twente"

Sjors (Sj0rSz)

De één zijn dood is de ander zijn brood. Deze vlieger gaat ook op voor Nick Viergever, die al twee weken op rij de vervanger van de geschorste Niklas Moisander is. De kans is groot dat de jonge verdediger ook komend weekend, in het duel tegen FC Twente, weer in de basis zal staan.

"Met de Europa League erbij heeft FC Twente een zwaar programma," aldus Viergever over de naderende wedstrijd met de Tukkers. "Dat speelde misschien ook wel mee tegen N.E.C. Nijmegen, waar ze op een gelijkspel bleven steken."

AZ boekte eerder dit seizoen al een 1-2 zege op FC Twente. Een zege is voor beide ploegen erg belangrijk, aangezien de Alkmaarder formatie nog altijd mee doet in de strijd om Europees voetbal. "Nu moeten wij laten zien het net als N.E.C. Nijmegen te kunnen. In het uitduel hebben we een goed resultaat geboekt. Ik denk dat FC Twente zondag van ons moet winnen als ze nog mee wil doen om het kampioenschap. De druk ligt niet bij ons."

Viergever startte in de wedstrijden tegen PSV en sc Heerenveen al in de basis, omdat Moisander een schorsing uitzat. Ook nu is er dus een grote kans dat hij weer zal starten. "In de winterstop is Kew Jaliens vertrokken. Dat was een voordeel voor mij. Nu ben ik de eerste vervanger van Moisander of Héctor Moreno. Niklas is er zondag nog steeds niet bij, dus voor mij is dit weer een mooie kans. Centraal achterin is mijn fijnste plek. Die positie geeft me het meeste vertrouwen. Dat zie je ook in de wedstrijden terug."