Massa: "Pirelli's geven mij vertrouwen"

Peterselieman

Ferrari-rijder Felipe Massa kijkt uit naar de start van het Formule 1-seizoen 2011. Reden voor het grote optimisme bij de Braziliaan is het rubber dat Pirelli dit jaar levert. De karakteristieken van de banden passen bij de rijstijl van Massa.

Vorig jaar worstelde Massa enorm met de Bridgestone-banden en werd hij volledig zoek gereden door Fernando Alonso die races won en tot en met de laatste race meestreed om het kampioenschap. Massa moest slechts genoegen nemen met de zesde plaats in de titelstrijd. Met de komst van de Pirelli-banden zit de Braziliaan weer op snelheid. "Ik heb van alles met de auto gedaan om alvast te achterhalen of deze banden mij liggen of niet," zei Massa tegen O Estado de São Paulo.

"En wat blijkt? Ik heb veel meer controle over mijn auto en kan precies aangeven wat ik wel en niet wil. Dat was vorig jaar wel anders. Toen voelde ik me maar niet op mijn gemak. En dat is juist zo belangrijk in onze tak van sport. Het is moeilijk om een auto op de limiet te besturen zonder precies te weten wat er gaat gebeuren."

Massa kijkt dan ook enorm uit naar dit seizoen waarin hij wil bewijzen dat hij met de besten mee kan. "Dat het vorig jaar slecht ging met Alonso aan mijn zijde, lag aan de banden. Ik heb al laten zien dat ik goed kan presteren met iemand als Michael Schumacher of Kimi Räikkönen naast me."