[NHL] Lightning beëindigen reeks Coyotes

Denny (nyny83)

De Tampa Bay Lightning hebben de overwinningsreeks van de Phoenix Coyotes doorbroken met een 8-3 overwinning. De Coyotes wonnen maar liefst acht wedstrijden op rij, wat ze de leiding in de divisie opleverde. Deze moeten zij nu echter afstaan aan de San Jose Sharks, die de Coyotes voorbij gingen middels een 3-2 overwinning op de Pittsburgh Penguins.

Teddy Purcell was de verrassende man van de wedstrijd met een hattrick. De grote namen van de Lightning deden ook goed mee: Vincent Lecavelier eindigde met een goal en vier assists terwijl veteraan Martin St. Louis tweemaal scoorde en een assist leverde. Steven Stamkos voegde nog een goal aan zijn al imposante aantal van veertig toe en verstevigt zijn leidende positie in het topscorersklassement. Ook gaf hij nog een assist.

Zoals de score al deed vermoeden hadden de Lightning weinig moeite met de Coyotes. Na de eerste periode stond het al 5-0. In de tweede periode liep de ploeg van GM Steve Yzerman zelfs uit naar 7-0 voordat de Coyotes via Martin Hanzal iets terugdeden. In de derde periode geloofden de Lightning het wel en konden de Coyotes na de 8-1 terugkomen tot 8-3.

"Dit was gewoon beschamend", aldus Coyotes-captain Shane Doan. Lecavelier was uiteraard in zijn nopjes met de overwinning: "Het voelt lekker om deze gasten te verslaan, ze waren aan een goede reeks bezig."

Uitslagen NHL

Thuis Uit Uitslag
Tampa Bay Lightning Phoenix Coyotes 8-3
Buffalo Sabres Atlanta Thrashers 4-1
Ottawa Senators Florida Panthers 5-1
Pittsburgh Penguins San Jose Sharks 2-3 (OT)
Colorado Avalanche Edmonton Oilers 1-5
Anaheim Ducks Los Angeles Kings 2-3