Bewoner vermist na brand in boerderij

Redactie

Een bewoner van een boerderij in het Groningse Finsterwolde wordt vermist, nadat een brand het pand volledig verwoestte. Aan het einde van de middag werd duidelijk dat met de bewoner geen contact kon worden gelegd. Onduidelijk is nog of de bewoner op het moment van het uitbreken van de brand nog in de historische boerderij aanwezig was.

Dat meldden hulpverleningsdiensten woensdagavond. Een omwonende waarschuwde rond 14.15 uur de hulpdiensten over de brand in het pand aan de Reiderwolderpolder. Hij zag rook onder het dak van het pand vandaan komen en kort daarna sloegen de vlammen uit het dak.

De brandweer en de politie hadden aanvankelijk geen reden aan te nemen dat in de boerderij nog mensen zouden zijn, aldus de hulpverleningsdiensten. Bovendien zou de brand al bij aankomst van de brandweer dermate hevig zijn geweest dat het onmogelijk was het pand te betreden.

Het pand, bestaande uit een woning en een aangrenzende schuur, werd volledig verwoest. In de schuur zat een fruitbedrijf. De brandweer kon wel voorkomen dat een grote tank diesel achterin de schuur in brand kwam te staan. De brandweer is nog tot in de loop van de avond bezig geweest met nablussen.

De politie onderzoekt de oorzaak van de brand en probeert te achterhalen waar de vermiste bewoner is. De andere bewoners van de boerderij zijn door de politie opgevangen.