Berg neemt het op voor Toivonen

Olga Kroeders

Ola Toivonen kreeg na de wedstrijd tegen NAC Breda (4-1 winst) een hoop kritiek over zich heen. Ploeggenoot Marcus Berg neemt het nu voor hem op.

Toivonen bleef tijdens de wedstrijd een paar seconden op de tenen van Nemanja Gudelj staan. De middenvelder van NAC reageerde met een licht duwtje, waarna Toivonen graag naar de grond ging. Het leverde Gudelj een gele kaart op. Niet veel later ontving hij nog een gele kaart en stond PSV met een man meer op het veld en won het de wedstrijd uiteindelijk eenvoudig.

De kritiek op Toivonen was hevig. Berg neemt het nu op voor zijn landgenoot. "Als spits vind je eigenlijk dat je in elk duel een vrije trap verdient. Maar de scheidsrechter ziet niet alles en verdedigers zijn slim. Dus moet je als aanvaller ook slim zijn. Dan kan zoiets wel eens gebeuren", aldus Berg, die niet denkt dat Toivenen veel last heeft van de negatieve publiciteit. "Hij is een professionele speler, die zich focust op de komende wedstrijd."

Toivonen werd nog even aangesproken door trainer Fred Rutten op zijn gedrag. "Tuurlijk heb ik gezegd dat hij een beetje uit moet kijken, dat het niet iets structureels wordt. Maar dat is niet het geval bij hem."