Nablussen brand Amsterdam in laatste fase

Redactie

De brandweer is bijna klaar met het nablussen van de brand in het Westelijk Havengebied in Amsterdam. het vuur is nog altijd niet helemaal uit. Hier en daar brandt of smeult het nog een beetje. Hoelang het nablussen nog in beslag gaat nemen, is nog onduidelijk. "Zolang het nodig is, blijven wij nablussen", zegt een woordvoerder van de brandweer woensdag aan het begin van de avond.

De brandweer verwachtte al nog een groot deel van de dag bezig te zijn met de brand bij Diergaarde Chemical Storage aan de Latexweg. Het vuur brak dinsdag iets voor het middaguur door nog onbekende oorzaak uit.

Het vuur woedde in een loods met rubber en sloeg kort daarna over naar een aanpalende loods waarin cacao ligt opgeslagen. De brandweer kon voorkomen dat de cacao in brand vloog. Rond 16.00 uur dinsdag werd het sein brand meester gegeven. Sindsdien wordt er nageblust.

Woensdag komt nauwelijks meer rook vrij. Dinsdag kon Schiphol vanwege de rook de Polderbaan en de Zwanenburgbaan tijdelijk niet gebruiken. Lichte vertragingen van ongeveer een kwartier waren het gevolg. Bij de brand is niemand gewond geraakt.

Blussen brand Westelijk Havengebied
Nablussen brand Amsterdam in laatste fase (Foto: Rowin van Diest)