Mourinho gefrustreerd door beslissing scheidsrechter

Olga Kroeders

Hoewel José Mourinho niet tevreden was over de arbitrale leiding, is hij blij dat Real Madrid het bij Olympique Lyon beter heeft gedaan dan voorgaande jaren. Karim Benzema had de ploeg van Mourinho op voorsprong gezet, maar zeven minuten voor tijd kreeg Real Madrid een tegentreffer te verwerken, waardoor het duel in 1-1 eindigde. "We hebben het in elk geval beter gedaan dan in de voorgaande jaren", zei Mourinho na afloop. Dat schrijft Voetbal International.

De trainer was niet te spreken over scheidsrechter Wolfgang Stark, die een handsbal van Yoann Gourcuff over het hoofd zag. "Het was een strafschop. Gourcuff kreeg de bal overduidelijk tegen zijn arm. Ik vind het toch raar dat vier ogen niet datgene kunnen waarnemen wat verder iedereen zag."

"Het was een belangrijke beslissing, want we hadden ons tweede uitdoelpunt kunnen maken. Ik ben vooral gefrustreerd door het voorval, want het had ons een betere uitgangspositie gegeven." Mourinho is wel vol lof over Benzema. "Hij viel fantastisch in. Benzema heeft de afgelopen periode een uitstekende ontwikkeling doorgemaakt en zal ons nog aan de nodige doelpunten helpen."