Zoon Iraanse oppositieleider opgepakt

Steven (raistlin6)

De Iraanse autoriteiten hebben de zoon van oppositieleider Mahdi Karroubi opgepakt. Dat meldt een Iraanse oppositie-website dinsdag.

Volgens de website Sahamnews.net is Ali Karroubi maandag in hechtenis genomen. Ali Karroubi staat niet bekend als activist en zijn aanhouding wordt dan ook gezien als poging van het regime om druk uit te oefenen op zijn vader.

De website meldt verder dat veiligheidstroepen het huis van Mahdi Karroubi zijn binnengevallen. Bij deze inval werden Karroubi en zijn vrouw in gescheiden kamers opgesloten en werden boeken en documenten in beslag genomen.

Karroubi staat onder huisarrest sinds hij vorige week een demonstratie tegen het regime organiseerde. Mede-oppositieleider Mir Hossein Mousavi is al langer dan een week vermist volgens zijn dochters. Parlementsleden in Iran riepen eerder op tot executie van Karroubi en Mousavi.

Tenminste twee mensen werden op 14 februari gedood bij confrontaties in Teheran tussen de veiligheidstroepen en demonstranten van de oppositie. Het waren de grootste protesten in Iran sinds ruim een jaar.