Skil-Shimano hoopt op Vuelta a Espaņa

Sjors (Sj0rSz)

Skil-Shimano hoopt in het najaar deel te nemen aan de Vuelta a España. Dit liet Iwan Spekenbrink, teammanger van de Nederlandse formatie, vandaag aan De Telegraaf weten. Volgens hem is de Amaury Sport Organisation (ASO) erg gecharmeerd van de wielerploeg.

"In de gesprekken met de top van ASO is nog eens gezegd dat ze onze filosofie waarderen," liet Spekenbrink in een reactie weten. "Er is letterlijk gezegd dat we een goede kans hebben om de Ronde van Spanje te rijden. Wanneer de Vuelta ons desondanks geen wildcard geeft, zou dat een grote teleurstelling zijn."

Volgens Spekenbrink heeft Skil-Shimano de deelname aan een grote wielerronde nodig. "We missen dan niet alleen de exposure voor onze sponsors, maar ook voor de renners is het een gemiste kans. Ik blijf echter vertrouwen houden dat ons beleid beloond gaat worden."

De deelname aan de Tour de France is erg onzeker, al is het nog niet helemaal uitgesloten. "In principe is de deur van de Tour gesloten. Maar als er ’gekke’ dingen gebeuren, zijn wij de eerste optie," besloot Spekenbrink.