Van den Brom: "Natuurlijk is Van Gaal mijn grote voorbeeld"

André

John van de Brom en ADO Den Haag blijkt een succesformule. De club uit de residentiestad is met een vijfde plek bezig aan een sterk seizoen.

Van den Brom, die dit jaar debuteert in de Eredivisie, heeft het naar zijn zin in Den Haag. "Vanaf dag één was het alleen maar: voetbal, voetbal, voetbal", vertelt de oud-speler in NUsport. "In een ontspannen sfeer. Ik ben geen schreeuwer, geen idioot aan de lijn. Ik ga voor plezier, ik wil dat spelers trainen leuk vinden. En ik train met een doel: beter voetbal spelen. Dus geen lange ballen."

"Natuurlijk is mijn grote voorbeeld Louis van Gaal", vervolgt Van den Brom. "Ik heb als speler twee jaar mogen werken in een strak regime, in de goede zin van het woord. Wat hij deed was: zo gaan we werken, dit verwacht ik van jullie. Zo duidelijk. Voor spelers is niets fijner dan dat. Slecht nieuws is ook een boodschap."

Van de Brom leerde van zijn voormalig oefenmeester hoe je vertrouwen moet geven, vertelt hij. "Ik doe dat ook met mijn reserves. Tegen Heerenveen miste ik Bulykin en Kubik. Zette ik Immers in de spits en kwamen Buijs en Vicento erin. Die gasten waren er helemaal klaar voor, dat was onze beste wedstrijd van het seizoen."