Rabo met Nederlanders naar Openingsweekeinde

Olga Kroeders

Rabobank vaardigt een overwegend Nederlandse ploeg af naar het Openingsweekeinde in Vlaanderen. Maarten Wijnants is zaterdag tijdens Omloop Het Nieuwsblad de enige niet-Nederlander in de wielerformatie. Ook een dag later, tijdens Kuurne-Brussel-Kuurne, is de Belg de enige potentiële dissident. Nico Verhoeven en Erik Dekker zijn de ploegleiders.

De acht die zaterdag van start gaan zijn Laurens ten Dam, Jos van Emden, Coen Vermeltfoort, Rick Flens, Maarten Tjallingii, Maarten Wijnants, Lars Boom en Sebastian Langeveld. De drie laatstgenoemden toonden in de rondes van respectievelijk Qatar, Oman en de Algarve aan over uitstekende vorm te beschikken. Erik Dekker en Nico Verhoeven begeleiden de ploeg.

Bram Tankink en Tom leezer zitten zaterdag niet bij de selectie. Een dag later vervangen zij twee nader te bepalen renners tijdens de tweede eendagsrit van het weekeinde, Kuurne-Brussel-Kuurne. Rick Flens was daar vorig jaar de sterkste man van de koers, al moest hij de bloemen gunnen aan sprinter Robbie Tracksel van Vacansoleil.