RTL7 komt met eigen dartstoernooi

Sjors (Sj0rSz)

RTL7 organiseert dit jaar voor het eerst een eigen dartstoernooi. Van 18 tot en met 21 maart introduceert de zender namelijk de International Masters, dat in Egmond aan Zee wordt gehouden.

De zender slaagde er onlangs al in om de uitzendrechten van de belangrijkste tv-toernooien voor de komende drie jaar in de wacht te slepen en start nu zelf ook een evenement. In Egmond aan Zee strijden de zes beste Nederlanders tegen de zes sterkste darters uit het buitenland, die actief zijn in de competitie van de Professional Darts Corporation (PDC).

Peter Lubbers, programmadirecteur van RTL7, is erg blij met het nieuwe concept, dat tevens onderdeel uitmaakt van de PDC-tour. "Darts past perfect bij een echte mannenzender zoals RTL 7. Niet alleen geven wij de sport op tv weer een prominente plaats, Nederland heeft met 'RTL 7 Darts: International Masters' nu ook een eigen dartstoernooi met een internationale uitstraling. De beste Nederlanders nemen het hierin op tegen de beste buitenlanders. Ik zeg: let's play darts!"

Voor Nederland zijn Raymond van Barneveld, Co Stompé, Jelle Klaasen, Vincent van der Voort, Michael van Gerwen en Roland Scholten inmiddels geselecteerd. Zij zullen het in Egmond aan Zee op gaan nemen tegen Phil Taylor, Adrian Lewis, James Wade, Terry Jenkins (allen Engeland), Simon Whitlock (Australië) en Gary Anderson (Schotland).