Gesprekken tussen ADO en Derijck uitgesteld

Jeffrey

De contractbesprekingen tussen ADO Den Haag en Timothy Derijck zijn stopgezet. De Belgische verdediger wil niet onder dezelfde voorwaarden verlengen.

Dat zegt commissaris Mark van der Kallen in Voetbal International. Het huidige contract van Derijck loopt af in de zomer van 2012. Er vonden al enkele gesprekken plaats, maar een akkoord bleef tot op heden uit. Gesprekken over een nieuw contract zullen op korte termijn niet meer gevoerd worden. "Wij willen de harmonie in de groep nu niet verstoren", zegt Van der Kallen.

"Derijck wilde niet bijtekenen tegen dezelfde voorwaarden als in zijn huidige contract. Dat is zijn goed recht", vervolgt Van der Kallen. "Maar dat is de lijn die we bij ADO zijn ingeslagen. Wij houden de hand op de knip. Spelers kunnen daar blijkbaar nog maar moeilijk aan wennen. Maar het is een tendens in de hele voetballerij. Het geld is op, overal worden bedragen teruggeschroefd."

"Ik denk zelfs dat spelers blij mogen zijn als ze nu een contract tegen hetzelfde salaris kunnen verlengen. Over een paar maanden zal de aanbieding misschien alleen maar lager uitpakken", aldus Van der Kallen.