Mourinho: "Geen sprake van onderschatting"

Jeffrey

Real Madrid neemt het vanavond in de achtste finales van de Champions League op tegen Olympique Lyon. Trainer José Mourinho zegt in de aanloop naar het duel de tegenstander niet te onderschatten.

Vorig seizoen werd Real in hetzelfde stadium van het toernooi uitgeschakeld door Lyon. De Portugese trainer is vastberaden dat dit hem niet overkomt. "Lyon is een goed team met veel ervaring in dit soort wedstrijden. Maar wij zijn Real Madrid", zei Mourinho op een persconferentie.

Van onderschatting is volgens Mourinho absoluut geen sprake. "Als we denken dat allebei de wedstrijden een makkie gaan worden, juist dan gaat het moeilijk worden voor ons", vervolgt de trainer van Madrid. "We moeten in beide duels goed voor de dag verschijnen. We weten wat we kunnen en zullen Lyon niet onderschatten."

De afgelopen zes jaar kwam Real Madrid niet voorbij de achtste finales. Mourinho is zelfverzekerd dat het ze dit jaar wel gaat lukken om de volgende ronde te halen. "Het is zes jaar geleden sinds Real Madrid de kwartfinale heeft gehaald. Toen ik bij Inter was had de club de Champions League in geen vijftig jaar gewonnen. Of het dit jaar mogelijk is? Dan moeten we eerst Lyon verslaan. Zinedine Zidane heeft ons in ieder geval al veel advies gegeven in de aanloop naar het duel."