Veh stapt einde seizoen op bij HSV

Jeffrey

HSV-trainer Armin Veh zal na dit seizoen vertrekken bij Hamburger SV. Over zijn opvolging wordt druk gespeculeerd. Komende zomer zal Frank Arnesen de functie van technisch directeur gaan vervullen, maar volgens Die Welt heeft dit niets te maken met het aanstaande vertrek van Veh. De trainer stapt uit eigen inintiatief op, omdat hij genoeg heeft van de kritiek op zijn functioneren.

"Of we nou winnen of verliezen, er is altijd kritiek op ons geweest. Ik heb er genoeg van." laat hij in Die Welt weten. "Als we nou tien punten minder hadden gehaald, kon ik me het goed voorstellen. Maar dit gaat te ver." De reden dat hij niet direct zijn contract inlevert heeft volgens Veh te maken met clubliefde; "Het is niet goed voor HSV als ik nu opstap."

Bij de Rothosen speelt met Joris Mathijsen, Ruud van Nistelrooy, Eljero Elia en Romeo Castelen een flinke Nederlandse enclave. Mathijsen liet eerder vandaag via diverse media al weten dat met name de Nederlanders onder druk staan als de resultaten tegenvallen. HSV wist zich vorig jaar niet te plaatsen voor Europees voetbal en moet ook dit jaar alle zeilen bijzetten om volgend jaar in Europa uit te komen.