Coronel: "Ik laat me niet wegjagen"

Stefan (sportfreak)

Uri Coronel heeft gereageerd op de geruchten dat hij op zou stappen. Tevens laat hij zich uit over de terugkomst van Ajax-icoon Johan Cruijff. Tegenover NUsport laat de Ajax-voorzitter weten dat hij vooralsnog van plan is zijn ambtstermijn uit te dienen."Ik ga me niet door één of andere pressiegroep laten wegjagen. Dan blijf ik nog wel even." Officiëel is Coronel nog één jaar voorzitter van de Amsterdammers.

Over de terugkeer van Johan Cruijff is de voorzitter zeer te spreken, alleen is de rol van de legendarische nummer veertien nog niet helemaal duidelijk. "Er zijn al wat constructieve gesprekken geweest", vertelt de Ajax-preses. "Het is goed dat Cruijff nu direct betrokken is, in plaats van om de club heen cirkelt."

Voordat Coronel daadwerkelijk aftreedt als voorzitter heeft hij nog wel een duidelijk doel voor ogen. Samen met de directie en echt voetbalmensen zoals Cruijff wilt hij Ajax weer haar eigen gezicht geven. "De sfeer is nu buitengewoon venijnig. Die moet weer warm en coöperatief worden. Dat is mijn doel", besluit Coronel.