PSV klopt deze zomer weer aan bij Van Bommel

Niels (DerMeister)

Mark van Bommel kan komende zomer terugkeren bij zijn oude liefde PSV. Ook ligt er een carrière als trainer voor hem in het verschiet.

Volgens Voetbal International gaan de Eindhovenaren de komende transferperiode weer in gesprek met Van Bommel en zijn zaakwaarnemer Mino Raiola. PSV ziet in Van Bommel een ervaren kracht die het middenrif moet komen versterken. In 2004 haalde PSV al Philip Cocu terug naar Eindhoven, die een groot aandeel had in de successen van de club.

De directie van PSV deed hem afgelopen januari al meerdere malen een voorstel om hem over te nemen van Bayern München. De Oranje-captain koost toen echter voor de koploper van Italië AC Milan. In Milaan tekende hij een contract voor een half seizoen, wat betekent dat hij transfervrij over kan komen.

Van Bommel deed de afgelopen weken al meerdere uitspraken over zijn toekomst in diverse media. Zo was hij erg onder de indruk van Tottenham Hotspur waar Nederlands Elftal-collega Rafael van der Vaart onder contract staat. "Ik zou dolgraag bij de Spurs spelen, Rafael weet dat ook", liet hij toen optekenen.

Bij PSV is hem ook een aanbod gedaan om na zijn actieve carrière aan de slag te gaan in Noord-Brabant. Een baan als trainer in de jeugdopleiding werd als middel ingezet om de Limburger naar Eindhoven te halen, maar deze poging bleek tevergeefs. Van Bommel verliet PSV in de zomer van 2005 voor een avontuur bij FC Barcelona, waarmee hij onder meer de Champions League won.