'De Zeeuw moet rust houden door hersentrauma'

Matthias (Veritaz)

Demy de Zeeuw zou er verstandig aan doen het voetballen voorlopig even aan zich voorbij te laten gaan. De middenvelder van Ajax heeft een hersentrauma, aldus neuropsycholoog Eric Matser op BNR Nieuwsradio. De Zeeuw liep de blessure op tijdens de halve finale van het WK, toen hij een trap tegen zijn hoofd kreeg.

Tijdens de training kreeg De Zeeuw te maken met zwarte vlekken voor zijn ogen nadat hij een bal had gekopt. Volgens Matser is dit een 'postcommotioneel syndroom'. Matser liet weten dat de Zeeuw snel aan zijn probleem geholpen moet worden, omdat hij anders 'nog heel lang klachten kan houden'. Ajax liet weten dat er voor de club momenteel geen reden is om zich zorgen te maken over de gezondheid van De Zeeuw.

De beste remedie, volgens Matser, is nu rust voor de international. "Je moet hem pas weer laten spelen als hij helemaal genezen is." Edwin Goedhart, clubarts van Ajax, laat weten extra alert te zijn geweest op mogelijke gevolgen van de trap die De Zeeuw kreeg tijdens de halve finale van het WK. "Ook het moment dat Demy zaterdag op de training heeft doorgemaakt, wordt door de medische staf van Ajax onderzocht", aldus Goedhart. "Vooralsnog is er nog geen reden om ons zorgen te maken over de gezondheid van De Zeeuw."

Ajax is niet blij met de uitlatingen van de neuropsycholoog. De Zeeuw liet zelf tegen Ajaxlife weten last te hebben van de klachten en zich niet honderd procent te voelen. Volgens hem kan het wel anderhalf jaar duren voordat de klachten helemaal weg zijn.