Rutten: "Die reactie past wel bij Balázs"

Olga Kroeders

Balázs Dzsudzsák liet gisteren duidelijk zijn ongenoegen merken toen hij in het duel tegen NAC Breda door trainer Fred Rutten werd gewisseld kort nadat zijn balverlies een doelpunt voor NAC Breda opleverde. Dzsudzsák smeet vervolgens boos zijn trainingsjas op de grond en zocht meteen de kleedkamer op. "Die reactie past wel bij Balázs", reageerde Rutten tegenover De Telegraaf.

"Hij is een enorme perfectionist en zat enorm met die tegengoal. Dan kan het zomaar gebeuren dat hij in zijn fanatisme tegen een tweede gele kaart aanloopt. En dat kunnen we met het oog op komende zondag tegen Ajax niet gebruiken", vervolgt de PSV-coach.

Linksback Erik Pieters baalde meer van het gedrag van de Hongaar. "Hij laat zijn emoties soms gaan en dat is niet altijd even goed. Al weten wij dat het niet tegen ons is gericht. Balázs kan wel een belangrijke schakel zijn in de titelstrijd, want zijn statistieken zeggen genoeg. Maar dat geldt ook voor Jeremain Lens; zijn statistieken (zeven goals nu en negen assists) liegen er ook niet om."