[PL Darts] Van Barneveld, Taylor winnen eerste partij

Niels (DerMeister)

Vanavond werd de tweede speelronde in de Premier League Darts 2011 afgewerkt. De Capital FM Arena in Nottingham was ditmaal de plaats waar de partijen werden gespeeld. Raymond van Barneveld boekte zijn eerste overwinning, even als veelvoudig wereldkampioen Phil Taylor.

Raymond van Barneveld heeft zijn slechte start in de Premier League Darts een positief vervolg gegeven. In de tweede ronde nam onze landgenoot het op tegen Simon Whitlock. The Wizard ging met maar liefst 8-3 ten onder tegen Barney. De Nederlander wist vooral met zijn fantastische finishes uit te blinken. Zo gooide hij een 160-,156-,141- en een 116-finish. Whitlock kon hier geen antwoord op verzinnen en blijft daardoor nog puntloos in de Premier League.

Phil Taylor heeft zich herpakt van zijn fikse nederlaag van vorige week. Adrian Lewis wist The Power destijds met 8-2 te verslaan. Tegen Mark Webster wist Taylor met 8-5 te winnen. Het verschil tussen beide darters was erg klein. Taylor wist zijn opponent slechts eenmaal te breaken, nadat Webster vier pijlen in deze leg miste. Met de overwinning boekte hij een revanche op Webby, aangezien The Power op het afgelopen PDC WK door hem werd uitgeschakeld.

James Wade heeft Adrian Lewis, huidig PDC-wereldkampioen, nipt met 8-6 weten te verslaan. Lewis, die vorige week Phil Taylor nog met maar liefst 8-2 wist te verslaan, keek rap tegen een 7-4 achterstand aan. Jackpot vocht zich knap terug tot 7-6, maar miste vervolgens twee pijlen om de stand weer gelijk te trekken. Wade besliste de partij daarna met een mooie 136-finish en pakte daarmee zijn eerste winst in de Premier League. Vorige week verloor hij nog van Mark Webster.

Gary Anderson is na de tweede speeldag de nieuwe koploper in de Premier League Darts. De Schot, die debuteert in het toernooi, is de enige darter die na twee rondes nog ongeslagen is. Anderson pakte tegen Terry Jenkins voor de pauze een ruime voorsprong en breidde deze na de break uit. Uiteindelijk wist Anderson, finalst tijdens het afgelopen PDC WK, met 8-4 te winnen. Hij gooide de partij met een bulls-eye 121-finish uit.

Uitslagen ronde 2 - 17 februari -  Capital FM Arena, Nottingham

Naam Naam Uitslag
Raymond van Barneveld
Simon Whitlock
8-3
James Wade
Adrian Lewis
8-6
Phil Taylor
Mark Webster
8-5
Terry Jenkins
Gary Anderson
4-8


Stand

# Naam Winst Verlies Saldo
1. Gary Anderson
2 0 +7
2. Adrian Lewis
1 1 +4
3. Raymond van Barneveld
1 1 +3
4. Mark Webster
1 1 +2
5. Terry Jenkins
1 1 -2
6. Phil Taylor
1 1 -3
7. James Wade 1 1 -3
8. Simon Whitlock
0 2 -8


Programma ronde 3 - 24 februari -
Odyssey Arena, Belfast

Naam Naam
Gary Anderson
Mark Webster
Simon Whitlock
James Wade
Adrian Lewis
Raymond van Barneveld
Phil Taylor
Terry Jenkins