Meer winst voor Heineken

Redactie

Bierbrouwer Heineken heeft vorig jaar de winst fors zien stijgen. De winst is bovendien hoger dan verwacht. De resultaten werden onder meer gestuwd door de aankoop van de Mexicaanse bieractiviteiten van Femsa. Heineken waarschuwde woensdag bij de presentatie van de jaarcijfers wel dat hogere prijzen voor grondstoffen worden doorberekend.

In totaal verkocht Heineken 145,9 miljoen hectoliter bier (geconsolideerd biervolume). De omzet steeg met bijna 10 procent procent naar 16,13 miljard euro. Het is iets lager dan de verwachting van analisten die hadden gerekend op inkomsten van gemiddeld 16,34 miljard euro.

Het aangepaste bedrijfsresultaat (ebit beia) bedroeg 2,61 miljard euro, een stijging van 25 procent ten opzichte van 2009. De nettowinst (beia) kwam uit op 1,445 miljard euro, 37 procent meer dan een jaar eerder. Op eigen kracht -dus zonder overnames mee te rekenen- groeide de winst met 19,7 procent. De behaalde (operationele) winstresultaten lagen hoger dan de verwachting van analisten.

Meer winst voor Heineken
Meer winst voor Heineken (Foto: ANP)