De Bakker wil top dertig in

Peterselieman

Tennisser Thiemo de Bakker wil nog dit seizoen bij de beste dertig tennissers ter wereld behoren. De Nederlander kende een stroeve seizoensstart en won vorige week in Rotterdam pas zijn eerste partij van 2011, maar dat weerhoudt hem er niet van om vertrouwen in zijn eigen kunnen te houden.

"De top dertig lijkt mij een reëel doel voor dit jaar. Ook ik heb mindere periodes. Zoals nu. Maar als ik de rest van het jaar goed presteer is er niets aan de hand," zei De Bakker tegen NUsport. Hij is van mening dat hij nog niet sterk genoeg is om zich met de echte toppers te kunnen meten. "De gemiddelde leeftijd van de spelers uit de top tien is zo'n 26 jaar. Dat is niet voor niets. Het tennis wordt steeds meer fysiek. Daarom zeg ik ook: ik ben nu nog niet rijp voor de top tien. Maar ik werk er hard aan dat te worden."

De Bakker heeft het een tijd zonder begeleider gedaan, maar nu wordt hij getraind door Huib Troost en heeft de Nederlander Raemon Sluiter voor een aantal weken ingeschakeld. "Het schort bij Thiemo nog aan zijn discipline. Hij moet meer investeren in zijn training. Thiemo denkt dat hij er al is als hij vijf keer dezelfde bal op een training goed heeft geslagen. Hij heeft moeite met het herhalen. Het komt bij hem al snel de strot uit," zei Sluiter.

De Bakker heeft volgens Sluiter te lang op talent geteerd en hier moet verandering in komen. "In de jeugd bleef hij lang op de been zonder er echt hard voor te werken. Maar als hij nu nog stappen vooruit wil maken zal hij toch echt meer moeten doen."