Kubica begint revalidatie in Italië

Peterselieman

Robert Kubica zal zijn revalidatie gaan beginnen in Italië. De Pool ligt na zijn rally-ongeval in het Santa Corona-ziekenhuis waar hij vandaag nog een operatie aan zijn rechterelleboog ondergaat. Daarna zal de Lotus Renault GP-rijder beginnen aan het lange revalidatieproces.

"Morgen (dinsdag, red.) gaan we met de medische staf om tafel zitten om de situatie te bespreken. Continuïteit is de belangrijkste factor die we na proberen te streven. We willen de maximale aandacht en daarom denk ik dat hij hier voorlopig zal blijven, omdat er geen betere oplossingen zijn," zei Daniel Morelli, de manager van Kubica.

Morelli vindt het belangrijk dat de Pool contact blijft houden met de artsen die hem geopereerd hebben. Berichten dat de toestand van Kubica achteruit is gegaan ontkent hij ten stelligte. "De informatie is absoluut niet waar en nergens op gebaseerd. Hij boekt progressie en de situatie is in het licht gezien van twee zware operaties zelfs hoopgevend. De medische testen zijn in ieder geval positief."

Morelli zei verder dat hij met Kubica over allerlei zaken heeft gesproken, zoals de revalidatie en de test in Jerez. Daarnaast werden er grappen gemaakt.