Makkelijke overwinning Nederland op EK badminton

Olga Kroeders

Het Nederlands badminton team heeft gisteravond haar eerste wedstrijd tijdens het EK gemengde teams met 4-1 gewonnen van IJsland.

Nederland ging voortvarend van start met Jacco Arends en Selana Piek die in 19 minuten wonnen in twee games. Een speler die na afloop zei dat hij ontzettend zenuwachtig was voor aanvang was Rune Massing. De kopman won met 21/15 en 21/16 van Atli Johannesson.

Met een 2-0 voorsprong maakte Josephine Wentholt haar debuut. De Amsterdamse, uitkomende voor BC Almere, kreeg gisteren van bondscoach Gerben Bruijstens de vraag of zij klaar is om als kopvrouw van Nederland aan de slag te gaan. Dit kwam mede omdat Patty Stolzenbach gisterochtend kreeg te horen dat haar opa was overleden. Ondanks haar enorme vechtlust ging de overwinning naar de IJslandse.

De nationaal kampioenen mannendubbel, Ruud Bosch/Koen Ridder, bezorgde Nederland met hun overwinning de 3-1 voorsprong. De uiteindelijke einduitslag werd een 4-1 overwinning waar Lotte Jonathans en Paulien van Dooremalen voor zorgden.