Dave Grohl nog altijd verbaasd over status Nirvana

Redactie

Dave Grohl had in zijn tijd bij Nirvana niet het idee dat hij deel uitmaakte van een rockband die legendarisch zou worden. Hij zag Nirvana als 'een band zoals er wel meer waren', zegt de huidige frontman van de Foo Fighters.

Grohl en de rest van de rockband hadden nooit verwacht hoge ogen te gooien met het album Nevermind. "Niemand in of rond de band had het gevoel dat er zojuist een meesterwerk gemaakt was", vertelt de rockster in een interview met het tijdschrift Revolver's Lust for Life, dat vanaf donderdag in de winkels ligt.

Ook de in 1995 overleden zanger en gitarist Kurt Cobain zag hij als niet meer dan een getalenteerde vriend. "Ik hield van die jongen, maar ik zag hem niet als een legende", zegt de 42-jarige Grohl.

De drummer heeft jarenlang gezwegen over zijn tijd bij Nirvana. De reden hiervoor was dat hij een heel ander beeld heeft van zijn oude band dan de rest van de wereld. Grohl wordt nog wel eens vastgeklampt door fans die kwijt willen hoe geweldig ze Nirvana vinden. "Voor mij voelt het alsof die fans het over een heel andere band hebben dan die waar ik ooit deel van heb uitgemaakt."


Dave Grohl nog altijd verbaasd over status Nirvana (Foto: Novum)