Cavendish: "Had Bos kunnen kloppen"

Frank (franklop)

Mark Cavendish werd vandaag in de sprint tijdens de eerste etappe van de Tour of Oman verslagen door Theo Bos. De supersprinter van HTC-HighRoad was na afloop van de rit niet tevreden, omdat enkele incidenten zijn kansen op de ritzege om zeep hielpen.

"Iedereen was fris, en daardoor wouden een hoop renners meesprinten," zei Cavendish na afloop tegen Cyclingnews. "Mijn ploeg probeerde orde te scheppen, maar het ging erg snel en we voelden elkaar nog niet zo goed aan. Vervolgens klopte de afstandsmarkeringen niet. Het bord van de drie kilometer stond op de plaats waar het nog maar twee kilometer te gaan was."

"Hierdoor zat ik bij het ingaan van de laatste kilometer te ver naar achteren. Matthew Goss leidde mij naar voren, maar met nog tweehonderd meter te gaan stond er iemand op de weg, waardoor ik uit moest wijken en hierna pas mijn sprint kon inzetten. Als ik mijn sprint eerder had kunnen beginnen, had ik Bos wellicht kunnen kloppen, maar misschien had ik dan ook wel teveel last gehad van de wind. Wie zal het zeggen?"