Bioshock-film te eng voor Hollywood

Mday

Er is een tijd lang gepraat over een film gebaseerd op Bioshock, de veelgeprezen onderwatershooter van 2K Games. Helaas staat die momenteel in de koelkast, omdat Hollywood de film te eng heeft bevonden. De makers weigerden er uiteindelijk een familie-vriendelijke rolprent van te maken.

Dit heeft Gore Verbinsky, de man achter Pirates of the Caribbean, gezegd. Hij stapte in 2009 al uit het Bioshock-project vanwege financiële en planningproblemen. Juan Carlos Fresnadillo, bekend van 28 Weeks Later, pikte de boel weer op. Hij kreeg Hollywood echter niet zover om een R-rating (17+) uit te geven voor de film.

"Ik kon niemand vinden die de financiële middelen ervoor wilde inzetten om het een R-rating houden", aldus Verbinski. "Ik was daarnaast ook niet geïnteresseerd in een PG-13-versie, omdat de R-rating inherent was aan de game. Denk aan Little Sisters en injecties. Het is een film die heel, heel eng moet zijn."

Ondanks Verbinski's afwezigheid zei game director Ken Levine in 2010 dat er nog steeds aan de film wordt gewerkt.

Als Verbinski de film had gemaakt, zou het in 3D zijn. "Bioshock zou een geweldige 3D-film zijn. Ik denk dat 3D in het algemeen uitstekend geschikt is voor gaming. Dat jochie in The Shining, op zijn driewieler. Daar is 3D perfect voor. Om mensen op het puntje van hun stoel te houden."