Sesamstraat wordt game voor Kinect

Redactie

Sesamstraat wordt omgebouwd tot een interactieve spelomgeving voor jonge kinderen. In Sesame Street: Once Upon a Monster kunnen spelers avonturen beleven met Koekiemonster, Elmo en andere Sesamstraatfiguren. Het spel is geschikt voor de bewegingsgevoelige Kinect-camera van de Xbox 360. Dat heeft game-uitgever Warner Bros Interactive dinsdag bekendgemaakt.

Het spel wordt gemaakt door gamestudio Double Fine in opdracht van game-uitgever Warner Bros Interactive. Studiobaas Tim Schafer is van mening dat moderne kinderen op moderne manieren opgevoed moeten kunnen worden. "Wij willen op een moderne manier de ervaringen die wij hadden met Sesamstraat delen met onze kinderen", geeft Schafer aan tegenover het vakblad. Lichaamsbewegingen worden via de Kinect-camera in het spel verwerkt. Het spel moet volgens de makers onder andere speelse lichaamsoefeningen voor kinderen bieden.

De aankondiging volgt enkele dagen na de release van het downloadbare avonturenspel Stacking van Double Fine. Sesame Street: Once Upon a Monster wordt deze herfst verwacht.