Voltron maakt dit najaar comeback

Redactie

De tekenfilmserie Voltron: Defender of the Universe wordt een game. Game-uitgever THQ werkt aan het spel sinds het vorige maand een samenwerking aanging met speelgoedmaker Mattel. Dat schrijft entertainmentwebsite Variety.

Licentiehouder World Event Prods komt dit najaar met een animatieserie rond Voltron. Nickelodeon zendt 26 afleveringen van een halfuur uit. De game moet tegelijk met de lancering van de tv-serie op de markt worden gebracht. Mattel verzorgt een speelgoedlijn die samenvalt met de animatieserie, genaamd Voltron Force.

Voltron: Defender of the Universe vertelt een verhaal waarin vijf robotleeuwen, bestuurd door piloten, samen de gigantische zwaarddragende robot Voltron kunnen vormen. Waar het verhaal van de game precies over gaat, is echter nog niet bekend.

De tekenfilmserie Voltron: Defender of the Universe liep drie seizoenen van september 1984 tot november 1985. In september 1998 werd nog een poging gewaagd met Voltron: The Third Dimension. Deze serie liep twee seizoenen en verdween in 2000 van de Amerikaanse televisie.