Cars 2 op veel spelcomputers te spelen

Redactie

De animatiefilm Cars 2 krijgt een bijbehorende game. Dat heeft Disney Interactive dinsdag bekendgemaakt. Cars 2 wordt uitgebracht voor onder andere de Xbox 360 en de Nintendo Wii, maar niet voor de in maart te verschijnen Nintendo 3DS.

Naast het racen duikt de speler als een van de 25 auto's in de wereld van de spionage. Door opdrachten in Cars 2: The Videogame te voltooien, kunnen nieuwe voorwerpen worden vrijgespeeld om te gebruiken in de gratis webgame World of Cars Online. Vorige maand maakte animatiegigant Disney al bekend zich meer op web- en mobiele spellen te richten.

Disney onthulde maandag dat acteur John Turturro de stem inspreekt van raceauto Francesco Bernoulli, de concurrent van hoofdpersonage Lightning McQueen. De Britse komiek Eddie Izzard verleent zijn stem aan een elektrische auto die zoekt naar duurzame energie. Of zij hun stem ook verlenen aan de game is niet bekend.

Cars 2: The Videogame is in productie voor de diverse spelcomputers, de pc en Mac. De racegame wordt gemaakt door Avalanche Software, het bedrijf achter de game van Toy Story 3. Cars 2 verschijnt eind juni in de bioscoop. De game wordt rond diezelfde tijd verwacht.