Protesten kunnen GP van Bahrein treffen

Peterselieman

De openingsrace van het Formule 1-seizoen 2011 in Bahrein zou wel eens gebruikt kunnen worden om te protesteren, zo heeft een lokale groep gewaarschuwd. In het emiraat zijn de afgelopen dagen protesten losgebarsten, welke al aan zeker twee mensen het leven hebben gekost.

Nabeel Rajab, vicepresident van de campagnegroep Bahreins Centrum voor Mensenrechten, zei vandaag dat de race gebruikt kan worden als platform om te protesteren. "Het Formule 1-weekend zal dit keer niet rustig gaan verlopen. Er zullen veel journalisten zijn, vele mensen die het via de televisie volgen en de overheid zal op een idote manier gaan reageren zoals ze gisteren en vandaag hebben gedaan. Dat zal met bloedvergieten zijn, maar dit keer komt dat nog meer in de publiciteit," zei Rejab tegen Arabian Business.

De oproerpolitie is al enige dagen actief in Bahrein, maar pas sinds het doodschieten van een man die bij een begrafenis van een de protesteerders was is de vlam in de pan geslagen.

Dit weekend is het Bahrain International Circuit in Sakhir het toneel van de GP2 Asia Series, waarna begin maart het Formule 1-circus er voor de laatste wintertest neerstrijkt. Op 13 maart zal de eerste race van het F1-seizoen 2011 op hetzelfde circuit op het programma staan.