Karthikeyan: "Bolide HRT is niet slecht"

Peterselieman

Narain Karthikeyan is in tegenstelling tot zijn voorgangers wel goed te spreken over de Formule 1-bolide die het Hispania Racing F1 Team vorig seizoen gebruikte.

HRT besteedde de bouw van de HRT F110 uit aan Dallara, maar dat bedrijf leverde volgens de renstal zodanig slecht werk af dat het contract tussen beide bedrijven vorig jaar als snel ontbonden werd. Christian Klien reed drie races voor het Spaanse team en zijn kritiek was niet mals. "Het lijkt wel een rally-auto."

HRT is het enige team dat de 2011-bolide nog niet gereed heeft. Daarom moet Karthikeyan noodgedwongen achter het stuur van de F110 kruipen. Ook een tweede rijder is er nog niet. "De auto is inderdaad niet heel makkelijk te besturen, maar het is nou ook niet bepaald een ramp," zei de Indiër. "Ik voel me sinds de eerste dag achter het stuur eigenlijk wel goed thuis in de auto."

Karthikeyan klaagt overigens ook weinig over de nieuwe Pirelli-banden. "Ik vind ze helemaal niet zo slecht. De grip is in mijn ogen prima en de slijtage verloopt redelijk geleidelijk, al kan ik de Pirelli's natuurlijk niet met de Bridgestones van de afgelopen jaren vergelijken."

De Indiër verwacht niet dat HRT ook dit jaar weer coureurs halverwege het jaar laat vervangen. "Ik heb een contract voor het hele jaar, dus ik verwacht aan elke race mee te doen. Ik ga in ieder geval alles geven om er het maximale uit te halen. Ik zie dit als een nieuwe kans in de Formule 1."