Buurman werkt nog aan F1-toekomst

Peterselieman

Yelmer Buurman werkt nog steeds hard aan zijn Formule 1-toekomst. De Nederlander mocht vorig jaar in Abu Dhabi voor Force India testen en dat smaakte bij hem naar meer. Het doel voor de 23-jarige rijder blijft om in 2012 in de Formule 1 te geraken.

"We zijn samen met het management aan het kijken voor verdere ontwikkelingen in de Formule 1. De test bij Force India was een positieve eerste kennismaking en deze lijn zullen we verder moeten doortrekken," zei Buurman die dit jaar nog een paar keer met een F1-bolide hoopt te mogen testen.

Daarnaast plakt hij er nog een seizoen in de Superleague Formula aan vast. "De Superleague Formula is een erg spectaculaire klasse om in te rijden en is daarnaast een erg interessant platform voor sponsors. Met PSV op de grid en races in Assen en Zolder is het bovendien een erg leuke klasse voor het Nederlandse publiek."

Buurman reed tot nu toe in de raceklasse voor PSV, AC Milan en Anderlecht. Dit jaar gaat de raceklasse op 17 april in Monza van start. Op 4 en 5 juni wordt Assen aangedaan en op 16 en 17 juli wordt er gereden op Zolder.