Kluivert staat open voor rol bij Oranje

Olga Kroeders

Patrick Kluivert staat open voor een rol in de technische staf van het Nederlands elftal. Dat zegt de voormalige aanvaller tegenover De Telegraaf.

Kluivert is momenteel actief bij N.E.C. Nijmegen, alwaar hij spits Björn Vleminckx onder handen neemt. De Belgische aanvaller is inmiddels topscorer van de Eredivisie en blij met de samenwerking met Kluivert. Eerder prezen spelers als Ibrahim Afellay en Ismaïl Aissati de werkwijze van Kluivert al. De voormalige spits van het Nederlands elftal hoopt zijn bijdrage te kunnen leveren aan Oranje.

Bondscoach Bert van Marwijk gaf in de aanloop naar de oefenwedstrijd tegen Oostenrijk nog aan dat hij een spitsentrainer hoopt toe te voegen aan zijn staf. Kluivert lijkt kandidaat. "Ik vind het prachtig om mijn bijdrage te kunnen leveren. Of ik ervoor open sta om Bert van Marwijk te assisteren op het EK in Polen en Oekraïne? Stomme vraag. Natuurlijk!"

De ervaren Kluivert kwam in zijn loopbaan onder meer uit voor OSC Lille en PSV. Donderdagavond treffen de twee ploegen elkaar in Frankrijk en Kluivert is daar aandachtig toeschouwer. "Ik ben door de clubleiding van Lille uitgenodigd om het duel met mijn vrouw bij te wonen."

In Frankrijk was Kluivert erg populair. "Vooral de manier waarop ik met de jonge spelers omging en de wetten van het topvoetbal bijbracht, werd erg gewaardeerd. Bij Lille kreeg ik ook voor het eerst het gevoel dat ik een goede trainer zou kunnen worden."