[Premier League] Fulham en Chelsea in evenwicht

Olga Kroeders

De Londense derby tussen Fulham en Chelsea is maandag in 0-0 geëindigd. De thuisploeg neutraliseerde op Craven Cottage Chelsea het grootste deel van de wedstrijd. De beste kans op de zege was dan ook voor Fulham. Die ploeg kreeg in de blessuretijd een strafschop, maar Clint Dempsey zag zijn inzet gekeerd worden door Chelsea-goalie Petr Cech.

Fulham begon met een verdedigend ingesteld team aan de ontmoeting in de Premier League met de aartsrivaal. De in de basis gestarte aanvaller Fernando Torres werd daar het slachtoffer van. Zijn nieuwe ploeg maakte het spel wel, maar de Spanjaard kon het verschil niet maken en werd na zeventig minuten gewisseld voor Didier Drogba.

David Luiz, de andere winteraankoop van Chelsea, ontpopte zich tot de ster van de wedstrijd. De Braziliaanse verdediger liet zien ook aanvallend zijn mannetje te staan en maakte zijn uitverkiezing in de basiself meer dan waar. In de slotfase dreigde hij echter alsnog de schlemiel van de wedstrijd te worden toen hij Dempsey haakte en een penalty veroorzaakte. Cech stopte de penalty echter en redde een punt voor de Blues.