Nederlandse voetballers in het buitenland - Week 7

Niels (DerMeister)

Ook dit jaar geeft FOK!sport weer verslag over de gebeurtenissen van onze voetballende landgenoten bij de minder bekende voetbalclubs en -competities. Door middel van een wekelijks verslag, dat elke dinsdagavond op de site zal verschijnen, houdt FOK!sport jullie op de hoogte over onze landgenoten in het buitenland.


Adelaide United heeft de laatste competitiewedstrijd met 2-1 weten te winnen. Tegen Melbourne Victory mocht Andwélé Slory in de basis beginnen, maar hij werd al voor rust naar de kant gehaald. Door de winst eindigde Adelaide als derde in de Australische A-League. De ploeg kwalificeerde zich wel voor de finalerondes. Daarin mag de ploeg het opnemen tegen Wllington Phoenix. Central Coast Mariners eindigde als tweede en speelt zodoende twee wedstrijden tegen kampioen Brisbane Roar om een plek in de finale om het landskampioenschap. De laatste competitiewedstrijd werd met 1-0 gewonnen van Newcastle Jets. Patrick Zwaanswijk speelde bij Central Coast Mariners de gehele wedstrijd mee.

Ook Gold Coast United plaatste zich voor de finalerondes door als vierde te eindigen. Zij zullen, net als Adelaide United, een ronde extra moeten spelen om zich voor de finale om het landskampioenschap te plaatsen. De laatste competitiewedstrijd tegen koploper Brisbane Roar werd kansloos met 4-0 verloren. Bas van den Brink, die na dit seizoen naar Zuid-Korea vertrekt, kwam bij Gold coast United niet binnen de lijnen.


De competitie van Azerbeidzjan werd dit weekend weer hervat. Qäbälä, de ploeg van trainer Tony Adams, trof Qarabagh FK. De ploeg verloor kansloos met 3-0 en staat daardoor na dit weekend op de zesde plek van de ranglijst. Steve Olfers en Collins John kregen beiden een basisplaats van Adams. John werd na een klein uur spelen gewisseld.


In de competitie van Cyprus heeft AEK Larnaca weer een wedstrijd weten te winnen. Op bezoek bij Olympiakos Nicosia werd nipt met 2-3 gewonnen. Gregoor van Dijk wist al na twee minuten vanaf de penaltystip de score te openen. Ook Danny Schenkel en Edwin Linssen deden mee aan de kant van Larnaca. Kevin Hofland kwam niet binnen de lijnen. De ploeg staat ook na dit weekend op de derde plaats. Ook Anorthosis Famagusta kende een goed weekend. In eigen huis werd hekkensluiter Doxa Katokopia met 4-1 verslagen. Jeffrey Leiwakabessy, Jurgen Colin en Civard Sprockel deden allen mee in de verdediging van Anorthosis. De ploeg staat na dit weekend op de vijfde plek, drie punten achter nummer drie AEK Larnaca. AEL Limassol blijft niet goed presteren. De ploeg, waar Raymond Atteveld de nieuwe trainer van zal worden, verloor ditmaal in eigen huis met 2-3 van nummer vier Apollon Limassol. Mike Zonneveld speelde de gehele wedstrijd mee. Nicky Hofs kwam een kwartier voor tijd binnen de lijnen.


In de Italiaanse Serie C1/A heeft AC Monza weer een nederlaag mogen slikken. Op bezoek bij nummer twee Sorrento werd nipt met 1-0 verloren. Sander Westerveld verdedigde de gehele partij het doel van Monza, terwijl ook Chedric Seedorf een basisplaats had. Hij werd echter na een klein uur spelen gewisseld. Door de nederlaag staat Monza na dit weekend op een teleurstellende voorlaatste plaats.


Valencia heeft de lastige uitwedstrijd bij Atlético Madrid knap in wist weten om te zetten. De ploeg won met 1-2 en steeg daardoor naar de derde plek in de Primera División. Hedewiges Maduro startte in de basis bij valencia, pakte na een klein uur spelen een gele kaart en werd tien minuten voor tijd gewisseld. Real Sociedad heeft opnieuw drie punten gepakt. De promovendues versloeg Osasuna met 1-0 en steeg daardoor naar een knappe negende plaats. Jeffrey Sarpong kreeg een basisplaats en werd tien minuten na rust gewisseld.


 Met Ryan Donk die de hele wedstrijd meespeelde won Club Brugge afgelopen weekend met 2-0 van sc Zulte Waregem. Bij Waregem bleef Jeremy Bokila de gehele wedstrijd op de bank. Club Brugge bezet in de Belgische competitie de vierde plaats met 45 punten uit 26 wedstrijden. Waregem staat elfde met 31 punten uit 26 duels. sc Lokeren speelde thuis met 1-1 gelijk tegen de nummer laatst Charleroi. Alfredh Finnbogason maakte acht minuten voor tijd de gelijkmaker voor de thuisploeg. Donovan Deekman kwam bij Lokeren in de tweede helft als invaller op het veld.

Germinal Beerschot speelde met 2-2 gelijk bij Lierse SK. Sherjill MacDonald kwam bij Germinal tien minuten voor tijd als invaller op het veld terwijl Roel van Hemert bij de thuisploeg de hele wedstrijd op de bank bleef zitten.


In de 2. Bundesliga speelde Union Berlin afgelopen weekend thuis met 3-3 gelijk tegen VfL Osnabrück. Santi Kolk speelde bij Berlin de gehele wedstrijd mee en scoorde in de 63e minuut de 2-2. Union staat dertiende met 26 punten uit 22 duels. Hertha BSC blijft koploper. Afgelopen weekend werd, met Maikel Aerts in het doel, bij Karlsruher SC met 2-6 gewonnen. Raffael scoorde in de tweede helft een hattrick. 

De nummer laatst, Arminia Bielefeld, speelde verrassend thuis met 2-2 gelijk tegen de nummer drie VfL Bochum. Vlak voor tijd scoorde Marcel Appiah voor Arminia, waar Romano Denneboom op de bank bleef, de gelijkmaker. Energie Cottbus verloor afgelopen weekend met 3-1 bij Greuther Fürth. Jules Reimerink kwam bij de verliezende ploeg tien minuten voor het einde als invaller op het veld. Energie staat in de 2. Bundesliga zevende met 35 punten uit 22 duels.

FC Augsburg, de nummer twee, speelde met 0-0 gelijk tegen MSV Duisburg. Het verschil met koploper Hertha BSC is nu vier punten. Bij Augsburg speelden de Nederlanders Paul Verhaegh, Gibril Sankoh en Kees Kwakman de hele wedstrijd mee.


In de Engelse Premier League verloor Sunderland afgelopen weekend met 1-2 van Newcastle United. De winnende treffer werd in de 57e minuut gescoord door Niki Kranjčar. Vijf minuten voor het einde kwam Boudewijn Zenden als invaller bij Sunderland op het veld.


In de Championship ging Middlesbrough met 3-4 nipt thuis onderuit tegen Swansea City. Craig Beattle scoorde vlak voor tijd het winnende doelpunt. Marvin Emnes speelde bij Middlesbrough de gehele wedstrijd mee en scoorde de 1-0. Bij Swansea City stond Dorus de Vries in het doel terwijl Cedric van der Gun en Kemy Agustien op de bank bleven. Swansea staat vijfde met zeven punten minder dan koploper Queens Park Rangers. Middlesbrough bezet de 20e plaats en heeft 33 punten uit 30 wedstrijden.

Leicester City won met 0-2 bij Derby County. Patrick van Aanholt speelde bij de winnende ploeg de gehele wedstrijd mee, terwijl Jeffrey Bruma vlak voor tijd inviel. Leicester staat zevende in de Championship met 48 punten uit 31 wedstrijden.


In de League 1 speelde Brentford bij Milton Keynes Dons met 1-1 gelijk. Pim Balkestein bleef bij Brentford het gehele duel op de bank. Brentford bezet de vijftiende plaats met 36 punten uit 29 wedstrijden. Plymouth Argyle, met Marcel Seip in de basis, ging met 1-3 thuis onderuit bij Tranmere Rovers FC waar Timothy Cathalina op de bank bleef. Tranmere staat 17e met 34 punten uit 27 wedstrijden terwijl Plymouth de 19e plaats bezet met 33 punten uit 31 duels.



In Schotland ging Dundee United met 1-3 onderuit thuis tegen koploper Celtic. Timothy van der Meulen bleef bij Dundee de gehele wedstrijd op de bank. Dundee United bezet de zesde plaats met 29 punten uit 21 wedstrijden.

Discussieer hier verder over de Nederlanders in het buitenland!