Zlatan vindt Spurs gevaarlijke tegenstander

Olga Kroeders

Zlatan Ibrahimovic vindt dat AC Milan Tottenham Hotspur morgen niet moet onderschatten. De twee teams staan dan in de Champions League tegenover elkaar.

"Tottenham heeft een geweldig team met grote spelers en het wordt niet makkelijk. Dat ze meer dan 30 jaar niet op dit niveau hebben gespeeld, betekent niet dat we ze niet respecteren."

De afgelopen drie jaargangen verloor AC Milan steeds in de achtste finale, de laatste twee seizoenen van een Engelse tegenstander. Die statistiek zegt Zlatan echter niet zo veel. "We gaan het veld op als AC Milan en spelen ons eigen spel. Dan zien we wel wat er gebeurt."

AC Milan-coach Massimiliano Allegri denkt dat de uitschakelingen in de voorgaande jaren zijn ploeg alleen maar zullen motiveren. "De Champions League is een belangrijk doel voor de club en voor de ploeg. We zijn gemotiveerd om zo ver mogelijk te komen."

De Italiaan denkt dat de Spurs niet tegen zijn ploeg opgewassen is. "We hebben een goede kans om door te gaan. Dan moeten we wel de beide wedstrijden met veel beleving en technische kwaliteit spelen."