'Besiktas wil Van Nistelrooy strikken'

Sjors (Sj0rSz)

Het Turkse Besiktas ziet Ruud van Nistelrooy komend seizoen graag naar hun club komen. Guti zou hem hebben aangeraden. Dat meldt Voetbal International maandagavond.

Van Nistelrooy heeft het bij zijn huidige club Hamburger SV niet naar zijn zin en zal zijn contract bij de Duitse club dan ook niet verlengen. Hij zag een tussentijdse transfer naar zijn oude club Real Madrid afketsen.

Zijn oude ploegmaat bij Real Madrid, Guti, werd al eerder naar Besiktas gehaald. Hij zou de clubleiding hebben aanbevolen om Van Nistelrooy volgend seizoen aan te trekken. Besiktas investeerde afgelopen zomer en in januari veel in nieuwe aanwinsten. Zo werden onder andere de Portugezen Hugo Almeida en Simão Sabrosa gehaald, net als de Duitser Roberto Hilbert.

Daardoor heeft de club wel een schuld van zo'n 300 miljoen euro opgebouwd. Ook zal de club volgend jaar waarschijnlijk niet in de Champions League spelen, en dat maakt het niet erg waarschijnlijk dat Van Nistelrooy daadwerkelijk naar Besiktas zal vertrekken.

De Brabander wil na de zomer graag in een van de grote Europese competities voetballen, waardoor een terugkeer bij PSV ook onwaarschijnlijk lijkt. Hij wil graag spelen in een competitie met veel aanzien om zijn kansen op een plaats in de Oranje-selectie te vergroten.