Leven soullegende Marvin Gaye verfilmd

Redactie

Het getroebleerde levensverhaal van soulzanger Marvin Gaye wordt verfilmd. De Britse regisseur Julien Temple gaat de film genaamd Sexual Healing maken, vernoemd naar het bekendste nummer van Gaye. "Het was een lang gevecht", zegt de producent van de film Jean-Luc Van Damme tegen Novum Nieuws.

De makers zijn al vijf jaar bezig de biografische film te realiseren, maar kregen de muziekrechten steeds niet rond. "De afgelopen jaren hebben verschillende producenten de muziekrechten gekocht, maar ze maakten nooit een film", zegt Van Damme. Zijn productiebedrijf Banana Films heeft de muziekrechten van het album Midnight Love een paar dagen geleden gekocht.

Sexual Healing speelt zich af in het begin van de jaren tachtig, toen Gaye Midnight Love opnam in Brussel. Zijn carrière zat in het slop door zijn drugsverslaving, maar de Belgische muziekpromotor Freddy Cousaert hielp hem met zijn comeback. Midnight Love, waarop ook de hit Sexual Healing staat, werd zijn bestverkopende album. Gaye werd in 1984 na een ruzie op 44-jarige leeftijd door zijn vader doodgeschoten. 

Regisseur Temple is bekend van muzikale documentaires als The Filth and the Fury over de Britse punkband Sex Pistols. Wie de rol van Marvin Gaye gaat spelen is nog onbekend. De film wordt gefinancierd door Belgische en Luxemburgse filmfondsen. De opnames beginnen dit jaar in het Belgische Ostende, waar Gaye destijds woonde.


Marvin Gaye (Foto: Novum)