Inception-ster Cotillard in Batman-film

Redactie

De Franse actrice Marion Cotillard speelt in de nieuwe Batman-film. De zwangere actrice heeft dit weekeinde getekend voor een rol in The Dark Knight Rises, meldt de Franse krant Le Parisien.

De film wordt geregisseerd door Christopher Nolan, die vorig jaar succes boekte met de dromenthriller Inception waarin Cotillard ook speelde. De 35-jarige Française kreeg in 2008 een Oscar voor haar vertolking van Edith Piaf in de film La Vie en Rose en is sindsdien een veelgevraagd actrice in Hollywood. Ze is in verwachting van haar eerste kindje van acteur Guillaume Canet.

Naast Cotillard zijn nog enkele Inception-acteurs in de nieuwe Batman-film te zien. Tom Hardy speelt de slechterik Bane en ook Joseph Gordon-Levitt heeft een rol, mogelijk die van The Riddler. Christian Bale neemt weer de dubbelrol van Bruce Wayne en Batman voor zijn rekening en Anne Hathaway speelt zijn aartsrivale Catwoman. Welke rol Cotillard speelt is nog onduidelijk.

The Dark Knight Rises verschijnt op 19 juli volgend jaar in de Nederlandse bioscopen, een dag voor de Amerikaanse première.


Marion Cotillard (Foto: Novum)