Van der Vaart fit voor AC Milan

Niels (DerMeister)

Rafael van der Vaart is fit genoeg om dinsdag met Tottenham Hotspur in actie te komen tegen AC Milan in de achtste finale van de Champions League. De 28-jarige middenvelder had last van zijn kuit. "Ik heb gisteren een hele pittige test ondergaan en dat ging uitstekend."

Van der Vaart kijkt uit naar de ontmoeting met Milan in de Italiaanse stad. "Ik verwacht een mooie open wedstrijd", zei hij tegen Novum Nieuws. De Nederlander onderschat de kwaliteiten van de tegenstander niet. "Milan is beter dan vorig jaar. Met Zlatan Ibrahimovic en Robinho zijn ze ook gevaarlijker."

Met Zlatan treft Van der Vaart een oud-ploeggenoot uit zijn periode bij Ajax. In het verleden was er nog wel eens frictie tussen de twee. De spelmaker focust zich echter volledig op de wedstrijd. "Ik wil gewoon winnen. Als ik hem daarna nog door de benen kan spelen zou dat wel mooi zijn."

Van der Vaart verwacht niet hetzelfde spektakel als in het uitduel tegen Internazionale in de groepsfase van de Champions League. Toen kwam Tottenham Hotspur van een 4-0 achterstand terug tot 4-3. "Het gaat nu om een achtste finale. In een grote wedstrijd als deze gaat dat niet weer gebeuren."


(Foto: Novum)