Vertonghen: "Anderlecht was ook niet fantastisch"

Jeffrey

Vertonghen en Alderweireld kenden tegen Roda JC een matige generale voor de Europa League-wedstrijd met Ajax tegen Anderlecht. De Amsterdammers remiseerden in Limburg (2-2). Vertonghen beaamt dat het niet goed ging. "Nee, maar ik heb Anderlecht zaterdag zien spelen, dat was ook niet echt fantastisch", zei de Belgische mandekker van Ajax tegen Sportweekend.

Anderlecht won in eigen huis nipt van Cercle Brugge (1-0). "Ik denk dat we aan elkaar gewaagd zijn. We leven ook allebei met respect naar de wedstrijd toe. Zij vinden ons een goede ploeg en wij vinden hen een goede ploeg. Ik denk dat de kansen fifty-fifty zijn", aldus Vertonghen, die samen met Alderweireld een zware kluif zal hebben aan landgenoot Romelu Lukaku.

De boomlange spits bezorgde het Belgische verdedigingsduo vorig seizoen al grote problemen bij de vorige ontmoetingen tussen Ajax en Anderlecht. Alderweireld heeft een idee hoe Lukaku kan worden afgestopt. "Echt in duel gaan met hem is lastig. Ik zal hem slim moeten aanpakken en niet op kracht, want daarin is hij heel sterk. We weten dat hij in de diepte sterk en snel is, dus dat zullen we moeten verhinderen." Ajax gaat donderdagavond op bezoek in Brussel.