[Serie A] Juventus verslaat Internazionale

Niels (DerMeister)

Juventus heeft Internazionale teruggeworpen in de Italiaanse titelstrijd. De Oude Dame hield de regerend landskampioen in bedwang en boekte dankzij Alessandro Matri een knappe zege. De huurling van Cagliari maakte het enige doelpunt in Turijn. Wesley Sneijder speelde de gehele wedstrijd.

Juventus pakte vorige week tegen Cagliari (1-3) de draad op na een serie van drie nederlagen, waaronder twee in eigen huis. De formatie van Luigi del Neri had duidelijk vertrouwen geput uit de zege op Sardinië. Voor eigen publiek begon Juventus uitstekend aan de Derby d'Italia. Inter kwam de tegentreffer van Matri niet te boven en verloor voor het eerst sinds vier wedstrijden.

Inter startte met Giampaolo Pazzini in de spits bij afwezigheid van Diego Milito. De Italiaans international werd geregeld dreigend, maar kon Gianluigi Buffon zelden aan het werk zetten. Aan de andere kant moest Júlio César vaak optreden. Met name Matri toonde zich bedrijvig voor het doel van de Braziliaan. Na een half uur spelen opende de aanwinst van Cagliari de score.

Milos Krasic zette een aanval op via de rechterflank. De Serviër vond vervolgens rechtsback Frederic Sörensen, die uitstekend voorgaf op Matri. De spits van Juventus was Inter-verdedigers Iván Cárdoba en Andrea Ranocchia te slim af en klopte Júlio César met een fraaie kopbal. De voorsprong was verdiend voor Juventus, dat Inter zag zwoegen in de eerste helft.

Na de pauze kwam de ploeg van Sneijder beter in de wedstrijd. De Oranje-international probeerde het spel te maken op het middenveld, maar ook de Nederlander kon niet imponeren in Stadio Olimpico. Sneijder werd na ruim een uur spelen gevaarlijk, maar zijn venijnige schot werd geblokt door de defensie van Juventus. Niet veel later hield Buffon de thuisploeg op de been.

Sörensen ging in de fout, waardoor Samuel Eto'o gevaarlijk werd. Buffon kon erger leed voorkomen. Acht minuten voor tijd was de doelman van Juventus weer belangrijk. Een slimme vrije trap van Sneijder kwam bij Eto'o terecht, maar de Kameroener vond opnieuw Buffon op zijn weg. Het bleek niet de avond van de aanvaller van Inter. In de absolute slotfase voorkwam de lat een gelijkmaker van Eto'o, waardoor Juventus zegevierde dankzij Matri.