[WTT] Krajicek: "Baan moet minder snel"

Stefan (sportfreak)

Het ABN AMRO-tennistoernooi moet volgend jaar op een minder snelle baan gespeeld worden. Dit vind toernooidirecteur Richard Krajicek. Door het minder snel maken van de baan moeten de wedstrijden aantrekkelijker worden voor het publiek.

De oorzaak van het feit dat de baan dit jaar zo snel is was het feit dat er met andere ballen werd gespeeld.  "Ballen met echt rubber", aldus Krajicek. "Die gaan sneller dan de ballen van voorgaande jaren. Ik heb me dat vooraf niet gerealiseerd. Een inschattingsfoutje. Het spel was nu te snel, waardoor het minder leuk was voor het publiek." Volgens Krajicek zijn er verschillende mogelijkheden om de baan trager te maken. "We kunnen meer zand in de verf doen. Of de baan in de breedte verven in plaats van in de lengte. De uitdaging is om een baan neer te leggen waarop verschillende speelstijlen het toernooi kunnen winnen."

Over het niveau van het toernooi deze week was Krajicek tevreden. "Alleen de eerste twee dagen vielen tegen. Weinig spannende wedstrijden en drie Nederlanders uitgeschakeld in de eerste ronde. Daarna hebben vooral Jo-Wilfried Tsonga en Robin Söderling goede en spannende wedstrijden gespeeld." De toernooidirecteur vertelde ook nog dat hij geprobeerd heeft Andy Roddick te strikken als vervanger van Novak Djokovic.  "Helaas moest hij naar de première van de film van zijn vrouw."