Jans: "We zijn verplicht om play-offs te halen"

Olga Kroeders

Ron Jans boekte met sc Heerenveen vanmiddag een uitzege bij NAC Breda. De Friezen willen meedoen voor Europees voetbal.

Heerenveen moest winnen om de aansluiting te behouden met de subtop. "Ik ben heel tevreden", zei Jans tegen Eredivisie Live. "We zijn het aan onze stand verplicht om de play-offs te halenn. Er volgen nog een aantal spannende duels. Volgende week komt AZ op bezoek, die hebben drie punten voorsprong. Het zou mooi zijn als we op gelijke hoogte kunnen komen."

Jans kon in Breda niet beschikken over Michel Breuer en Roy Beerens. Met Daryl Janmaat en doelpuntenmaker Luciano Narsingh werd het duo goed vervangen. Arnold Kruiswijk moest genoegen nemen met een plaats op de reservebank. "Concurrentie hoort erbij, zeker in de subtop van Nederland. Dan moet je geduld hebben en jezelf weer in het elftal knokken."

"Voor Daryl vond ik het echt heel mooi dat hij deze kans kreeg. De één zijn dood is de ander z'n brood, hij heeft een uitstekende wedstrijd gespeeld. En Narsingh heeft het al vaker laten zien, dat is geen toeval meer. Ook nu maakt hij weer een doelpunt en geeft hij een assist", besluit de trainer van Heerenveen, die ook Oussama Aissadi zag scoren tegen NAC (0-2).