'Saxo Bank raakt mogelijk ProTeam-licentie kwijt'

Frank (franklop)

Het is mogelijk dat Saxo Bank-SunGard zijn ProTeam-licentie kwijt raakt bij een schorsing van Alberto Contador. Eerder verklaarde UCI-voorzitter Pat McQuaid dat dit niet het geval is, maar UCI-woordvoerde Enrico Carpani zei dat het risico wel degelijk bestaat.

"Ik kan bevestigen dat, indien Alberto Contador werkelijk wordt geschorst en dus ook zijn punten voor de sportieve hiërarchie kwijt raakt, de licentiecommissie van de UCI de positie van het team zou kunnen herzien, conform de regels van de Internationale Wielerunie," zei Carpani tegen VeloNation.

Zekerheid om deze zaak is er niet, aangezien de UCI de precieze puntentelling voor de sportieve hiërarchie nooit bekend heeft gemaakt. Gisteren was er een speculatie van de El Diario Montañés, die verklaarde dat Contadors aandeel in de punten van Saxo Bank 60% is.

De licentie van Vacansoleil lijkt niet in gevaar te zijn, ondanks dat Riccardo Ricco weer in opspraak is geraakt vanwege vermoedelijk bloeddopinggebruik. Ricco's aandeel in de punten van Vacansoleil zijn namelijk miniem te noemen.