BV Veendam wil naamswijziging ondergaan

Sjors (Sj0rSz)

Als het aan Henk Eising ligt wordt de naam BV Veendam veranderd. Volgens de directeur van de voetbalclub uit Veendam klinkt de huidige naam teveel als een bedrijf.

RTV Noord weet te melden dat de Groningse club van plan is om de naam te veranderen. Daar blijft het echter niet bij. Volgens Eising moet er een nieuw logo en shirt komen. De directeur wil de supporters van de club daar nauw bij betrekken. De preses wil in de komende periode sowieso een aantal zaken binnen de club veranderen.

Alle veranderingen heeft hij ondergebracht in het reddingsplan, "De Kolonisten van Veendam", een onderdeel van het plan dat investeerders en participanten moeten aantrekken, moet de redding van de club betekenen. Eising is van mening dat met dit plan Veendam de komende seizoenen uit de financiële problemen is. In een verleden onderging Veendam ook al een naamsverwisseling.

Op het sportieve vlak gaat het na de winterstop goed voor BV Veendam. De équipe is al lange tijd ongeslagen. Zo werd afgelopen vrijdag Almere City FC met 5-1 verslagen.