Heidfeld maakt indruk bij Renault

Peterselieman

Nick Heidfeld heeft vandaag op de derde testdag indruk gemaakt door voor Lotus Renault GP de snelste tijd van de dag te rijden. De Duitser mocht instappen omdat vaste rijder Robert Kubica zwaargewond is en voorlopig niet in actie kan komen. Een contract heeft hij nog niet, maar dat lijkt nu slechts een kwestie van tijd.

"Ik heb erg genoten van de dag. Het was leuk om met de auto te rijden, al kost het natuurlijk tijd om te wennen als je voor het eerst in de auto rijdt en met een nieuw team werkt. We kenden een goede dag zonder al te veel problemen en alle veranderingen die we deden pakten gelukkig goed uit, zodat ik sneller en sneller kon gaan," zei Heidfeld.

"Qua rondetijden is het lastig met de anderen vergelijken, omdat we niet weten met welke brandstofhoeveelheden ze reden en waar ze mee bezig waren. Mijn eerste indruk van de auto is goed, al zijn er natuurlijk altijd zaken die verbeterd kunnen worden."

Ook Lotus Renault was erg tevreden, omdat Heidfeld al direct bij kon dragen aan de ontwikkeling van de auto. Morgen zal Bruno Senna in actie gaan komen, maar hij is volgens teambaas Eric Boullier geen kandidaat om Kubica tijdelijk te gaan vervangen.