[Premier League] Uitslag Man. United - Man. City

Olga Kroeders

Manchester United heeft stadgenoot Manchester City een forse tik uitgedeeld in de strijd om de Engelse landstitel. De lijstaanvoerder in Engeland was op Old Trafford met 2-1 te sterk voor The Citizens. Wayne Rooney besliste de Engelse topper met een oogverblindende omhaal.

Manchester United komt door de overwinning in eigen huis op acht punten van nummer drie Manchester City. United poetste dankzij Rooney de nederlaag van vorige week bij hekkensluiter Wolverhampton Wanderers goed weg.

Manchester City begon, zonder de geblesseerde Nigel de Jong, uitstekend aan de wedstrijd op vijandelijk terrein. Na vier minuten werd het doel van Van der Sar onder vuur genomen door David Silva. De Spanjaard wist een fraaie combinatie met Carlos Tévez en Yaya Touré niet te bekronen met de openingstreffer. De inzet scheerde langs de paal. City bleef in de openingsfase de betere ploeg, maar Van der Sar werd zelden op de proef gesteld. United kreeg daardoor de ruimte om in de wedstrijd te komen.

Naarmate de eerste helft vorderde zocht de lijstaanvoerder in Engeland steeds nadrukkelijk het doel van Joe Hart. Kort voor de pauze kwam United op voorsprong. Rooney vond Ryan Giggs met een lange pass, waarna de Welshman goed teruglegde op Nani. De Portugees controleerde de bal keurig en passeerde Hart met links. United wilde de voorsprong vervolgens uitbouwen.

Aan de hand van Rooney ging de ploeg van Ferguson op zoek naar een tweede treffer, maar na enkele waarschuwingsschoten kwam City aan de andere kant wel tot scoren. Invaller Shaun Wright-Philips en Edin Dzeko deden van zich spreken. Dzeko werd bediend door Wright-Philips, waarna de Bosnische spits uithaalde van afstand. Doordat Silva de bal onderweg aanraakte met zijn rug was Van der Sar kansloos: 1-1.

City hoopte op een stunt in het laatste half uur, maar Rooney maakte een einde aan de hoop van de ploeg van Robert Mancini. De Engels international bekroonde een uitstekende wedstrijd met een weergaloze winnende treffer. Op aangeven van Nani dacht Rooney niet na en verschalkte Hart met een fantastische omhaal á la Marco van Basten. Dankzij het droomdoelpunt van Rooney heeft United een concurrent minder in de titelstrijd.